آبگرمکن

مصرف و هزینه برق ابگرمکن برقی

هزینه مصرف برق آبگرمکن برقی

آبگرمکن برقی یک وسیله محبوب گرمایشی آب مصرفی است که قابلیت های بی نظیری را به خریداران آنها می دهد قابلیت هایی مانند نصب و راه آندازی آسان، هزینه خرید و نگهداری پایین و عدم نیاز به لوله دودکش و جایگاه مخصوص در آبگرمکن گازی که باعث شده علاوه بر مناطق شهری بدون گاز و عدم دسترسی به گاز در کلان شهر ها و شهرک های صنعتی هم برای گرم کردن آب مورد استفاده قرار گیرد.

بنابراین با فراگیر شدن استفاده از این محصول تولید کنندگان متناسب با نیاز هر طیف از خریداران اقدام به تولید انواع مختلفی از این محصول کردند مدل هایی مانند آبگرمکن برقی بدون مخزن و مخزن دار دیواری و ایستاده و حتی مدل سه فاز برای کارگاه ها و محیط های صنعتی که بسیار مورد توجه قرار گرفتند.

پس با توجه به عملکرد خوب این دستگاه و طبق آمارها حدود 4.5 میلیون نفر از آبگرمکن های برقی استفاده می کنند یکی از سوالاتی که در ذهن خریدار ایجاد می شود پول یا هزینه برق آبگرمکن برقی آن چقدر خواهد است و آیا مصرف ابگرمکن برقی بصرفه است؟

عوامل موثر در میزان مصرف و هزینه برق آبگرمکن برقی

اساسا چهار عامل باعث کم شدن یا زیاد شدن مصرف برق آبگرمکن می شود;

  1. ظرفیت مخزن
  2. درجه تنظیم دما (حرارت المنت)
  3. نوع المنت
  4. نوع کابل اتصال
  5. فناوری کم مصرف

ظرفیت مخزن

همانطور که پیشتر اشاره کردیم این محصول در انواع مختلفی تولید می شود در واقع به میزان دریافت برق از منبع انرژی بستگی دارد یعنی به زبان ساده فعالیت بیشتر هزینه برق آبگرمکن را بالا می برد یک دستگاه برای گرم کردن 160 لیتر اب در مخزن خیلی بیشتر از فعالیت یک دستگاه 20 لیتری باید انرژی مصرف کند.

درجه تنظیم دما (حرارت المنت)

شاید بعد از مطالعه بخش ظرفیت مخزن اهمیت میزان فعالیت دستگاه را متوجه شده باشید اما این فعالیت هم بستگی به عوامل دیگری هم دارد بهتر است درجه ابگرمکن را حدالمقدور زیاد نکنید تا هم مصرف کاهش پیدا کند و هم استهلاک دستگاه کاهش یابد به طور مثال مصرف دستگاه اگر سه ساعت روی 30 درجه تنظیم گردد معادل 30 دقیقه قرارگیری در درجه 80 سانتی گراد استهلاک و مصرف است که یکی از عوامل سوختن المنت آبگرمکن برقی استفاده طولانی مدت با درجه بالا می باشد.

نوع المنت

با توجه به تنوع بالا و تفاوت در سازوکار این محصول قطعات با کیفیت هایی مختلفی هم بکارگیری شده که یکی از آنها المنت است که در مصرف برق ابگرمکن برقی بسیار حائز اهمیت است.

المنت ها از 1000 وات تا 3000 وات از جنس مس یا استیل ضد زنگ می باشد که بسته به نوع و کیفیت ساخت میزان آمپر و ولتاژ مصرفی آنها متغیر است.

نوع کابل اتصال

نوع کابل برق در آبگرمکن های برقی یکی از مواردی است که کمتر به آن توجه شده در صورتی که کابل از رشته افشان ضعیف و کمتری برخوردار باشد ممکن است در دراز مدت خشک شده و آمپر بیشتری در جریان قرار گیرد و حتی در مواردی با توجه بیش از حد شدن آمپر مصرفی منجر به آتش سوزی شود.

فناوری کم مصرف

قبل تر هم گفتیم نوع کیفیت قطعاتی مانند المنت با اهمیت است که در کنار ترموستات و همچنین عایق فوم در مصرف بی تاثیر نیست در واقع عایق حرارت یک فوم مخصوص به منظور دیوار حائلی برای عدم تداخل دما بیرون با داخل و همچنین حفظ گرمای آب که باعث عدم اتلاف انرژی خواهد شد و فناوری ترموستات که وظیفه کنترل میزان فعالیت المنت را دارد می تواند تا 25 درصد از فعالیت غیر مفید المنت را کاهش دهد.

برآورد هزینه برق آبگرمکن برقی چقدر در ماه است؟

طبق تعرفه برق در سال 1403 در مناطق عادی کشور بین 100 تا 300 وات در ساعت مبلغ 1943 ریال باید پرداخت شود با توجه به مدل های گوناگون آبگرمکن برقی مصرف برق این مدل ها نسبت به یکدیگر متفاوت هستند به عنوان مثال آبگرمکن های بدون مخزن برقی که قیمت بسیار بالایی دارند اما در مصرف انرژی بهینه تر عمل کردند و فقط در زمان باز شدن شیر فعال می شوند که این باعث کاهش برق خواهد شد.

به عنوان مثال مدل های دیواری که حجم کمی دارند و اگر بخواهیم مشخصا به یک آبگرمکن برقی کوچک اشاره کنیم مدل آبگرمکن 15 لیتری از برند جنرال که مدت زمان تولید حرارت توسط المنت این محصول بسیار کمتر از مدل زمینی است و با المنت 2000 وات حدود 8 آمپر برق مصرف می کند که اگر درجه را روی 80 قرار دهیم کمتر از 12 دقیقه آب را گرم می کند.

پس با دانستن میزان مصرف ولتاژدستگاه و هزینه تعرفه 300 وات در ساعت پول برق می توانیم یک واحد قیمت تقریبی بدست بیاوریم.

میزان ولتاژ آبگرمکن*مبلغ تعرفه = قیمت در ساعت مصرف

شایان به ذکر است سلامت المنت، درجه تنظیمی و مدت زمان استفاده دستگاه در ولتاژ مصرف موثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *